FAQ


NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA, FAQ

  • Najčešće Vaše pitanje je koliko će selidba koštati ?
    Odgovor potražite na stranici cenovnik ili nazovite na 064/ 200 2442.
  • Pojasnite šta me sve očekuje tokom selidbe ? (TOK SELIDBE)
  • Na koji način se dogovara selidba ? (DOGOVARANJE SELIDBE)
  • Šta stranka treba da uradi pre selidbe ? (POSLOVI PRE SELIDBE)
  • Da li naša firma demontira i montira nameštaj ?
    Da. (MONTAŽA I DEMONTAŽA NAMEŠTAJA)

TOK SELIDBE

Sve pripremne radnje dogovorene telefonom ili na drugi način stranka je u obavezi da uradi pre nego što dođe naša ekipa. U dogovoreno vreme naši radnici i odgovarajuće vozilo stižu na dogovorenu adresu.
Naši radnici zajedno sa strankom vrše uvid u SVE stvari koje se sele (nameštaj, kutije, ambalaža, tehnika) u SVIM prostorijama iz kojih se te stvari sele kako bi se mogao napraviti najbolji plan za njihovo odnošenje. Pročitajte ŠTA TREBA NAPRAVITI PRE SELIDBE (kako bi sam proces selidbe trajao kraće a time za stranku jeftinije. Naravno, pogledajte i ŠTA STRANKA NE TREBA NAPRAVITI PRE DOLASKA EKIPE).

Naši radnici nose nameštaj, ostale stvari i kutije u vozilo (Ako je ranija PROCENA pokazala da postoji potreba za demontažom (MONTAŽA I DEMONTAŽA NAMEŠTAJA) nameštaj se rastavlja ). Radnik na vozilu slaže stvari na najprikladniji način i pritom zaštićuje nameštaj ćebadima i pokrivačima pripremljenim za tu svrhu. Nameštaj se slaže tako da se ne može pomerati u toku vožnje. Stvari se prevoze na ciljnu adresu. Na novoj adresi se treba nalaziti stranka ili njen predstavnik koji okvirno zna gde treba razmestiti stvari u novim prostorijama.

Radnici iznose stvari iz vozila i prenose ih u predviđene prostorije prema oznakama na nameštaju i kutijama ili prema uputama stranke. U slučaju da je bilo demontiranje stvari vrši se njihovo sastavljanje odnosno montaža (MONTAŽA I DEMONTAŽA NAMEŠTAJA).

DOGOVARANJE SELIDBE

Sve detalje kao što su termin selidbe (prevoza), vrsta vozila, potreban brojem radnika se mogu dogovoriti telefonski ili na licu mesta. Za veće selidbe preporučljuivo je da neko od naših radnika dođe na lice mesta i izvrši procenu.

ŠTA TREBA DOGOVORITI PRE SELIDBE

Pre selidbe treba se što preciznije dogovoriti kako bi se izbeglo kasnije gubljenje vremena.
Potrebno je da se specificiraju:
– Kontakt telefoni,
– Što precizniji opis svih stvari koje se sele sa napomenama ako je nešto ekstremno problematično (teški, gabaritni tereti ili specijalni tereti,
– Tačna adresa odakle se seli (sprat i obavezno informacija da li ima lift),
– Tačna adresa gde se seli (sprat i obavezno informacija da li ima lift),
– Datum i vreme,
– Cena i način plaćanja.

ŠTA STRANKA TREBA DA URADI PRE SELIDBE

U cilju što kraćeg vremena za selidbu potrebno je da stranka osigura mesto za parkiranje što bliže ulazu u zgradu (najmanje dva automobilska mesta za kombi a tri za kamion). Takođe, treba isprazniti sav nameštaj od svih stvari bez obzira na vrstu stvari i njihovu količinu, zvaditi iz nameštaja sve police, ladice, prečke za vešanje. Premeriti može li se nameštaj izneti iz prostorije odnosno uneti u novu prostoriju. Ako to nije moguće onda se radi demontaža i montaža nameštaja (MONTAŽA I DEMONTAŽA NAMEŠTAJA) Proveriti postoje li eventualno oštećenja na namještaju Sve sitnije stvari zapakirati u kutije (KUTIJE) koje: – treba odabrati prema težini stvari (papir i ostale teške stvari se pakiraju u manje a posteljina, odjeća, jastuci itd u veće kutije tako da je težina pojedine kutije cca 20-25kg) – je potrebno čvrsto zalepiti (KUTIJE) – je potrebno označiti (KUTIJE) ako ih je na odredištu potrebno rasporediti u odgovarajuće prostorije Sve kutije u kojima se nalazi osetljiv sadržaj (lako lomljive stvari kao staklo, precizna mehanika i elektronika, biljke itd) potrebno je označiti sa VIDLJIVOM OZNAKOM U slučaju prenosa kućanskih aparata, delova kuhinja itd potrebno je unaprijed odspojiti STRUJU, VODU, PLIN itd Rasčistiti prolaze po stanu i stubištu na putu kojim će se nositi nameštaj (najveći komadi namještaja se tovare u vozilo prvi).

MONTAŽA I DEMONTAŽA NAMEŠTAJA

Svaku manju demontažu i montažu nameštaja mi ne naplaćujemo dodatno. Ako je to potrebno naši zaposleni mogu doći ranije i rastaviti nameštaj. Za veće ili komplikovanije demontaže / montaže potrebno je da se izvrši procena i da se napravi odgovarajući plan.

Podelite i Vaše iskustvo koje nekome može da olakša proces selidbe. Budite solidarni jer ne sumnjamo da i Vi očekujete da drugi budu prema Vama upravo takvi. Ako imate neko dodatno pitanje pišite nam putem ovog formulara.

Selidbe Beograd .net